07. september 2024
Facebook
pondelok, 05 február 2018 20:00

Kresťanskí aktivisti v Rumunsku narušili premietanie filmu o AIDS, začali spievať hymnu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BUKUREŠŤ 5. februára (WebNoviny.sk) - Skupinka ultrakonzervatívnych kresťanských aktivistov v nedeľu večer v Bukurešti narušila premietanie francúzskeho filmu 120 tepov za minútu (2017), ktorý sa odohráva v parížskej komunite gejov v 90. rokoch a jeho hlavnou témou je AIDS. Incident sa odohral v Múzeu rumunského vidieka v Bukurešti, pričom podľa záberov, ktoré zverejnili viacerí návštevníci premietania na sociálnych sieťach, do kinosály vtrhla skupinka aktivistov s transparentmi a začala spievať rumunskú národnú hymnu a po nej rôzne náboženské piesne. Odporúčame:
Do moskovského kina, ktoré hrá zakázaný film o Stalinovi, prišli policajti Ako aktivisti neskôr vysvetlili, premietanie filmu je podľa nich "popretím rumunských tradičných hodnôt". Je podľa nich zvrátené, aby takýto film premietali v Múzeu rumunského vidieka, pretože "rumunský vidiek vyznáva tradičné kresťanstvo". Nápis na jednom z transparentov, s ktorými aktivisti vtrhli na premietanie, znel "Rumunsko nie je Sodoma", na ďalšom bolo napísané "Hej, Soros, nechaj naše deti na pokoji". Podobne ako ultrakonzervatívne kruhy v iných východoeurópskych krajinách, aj rumunskí aktivisti vinia amerického filantropa maďarského pôvodu Georgea Sorosa z toho, že propaguje liberálne názory, ktoré podľa nich ubližujú ich národom.

Viac k témam: AIDS, kino, kresťanskí aktivisti, Rumunsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Kresťanskí aktivisti v Rumunsku narušili premietanie filmu o AIDS, začali spievať hymnu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 230 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner